Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – сряда – 19 юни 2024

Хороскоп

Хранене по лунен календар – сряда – 19 юни 2024

Хранене по лунен календар – сряда – 19 юни 2024 - Tribune.bg
Снимка:

На 13 лунен ден, който продължава до 18:55ч може да се отпуснете и да си похапнете. През този период, при липса на противопоказания, ще бъде дори полезно леко да натоварите тялото си. 

Може да се яде риба или месо. Всякакви морски продукти се усвояват добре - водорасли, миди, калмари, скариди, морски риби. Препоръчително е да добавяте морска сол към ястията. 

Може да опитате нови храни. Това е благоприятен ден за всякакви кулинарни експерименти, приготвяне на нови ястия и промяна на диетата. Гастрономическото разнообразие няма да навреди на хора, които нямат здравословни проблеми. 

Също така е благоприятен ден за отслабване. Каши и пълнозърнести продукти се усвояват лесно. Черен и ръжен хляб, особено домашен хляб, ще бъдат полезни. Не се допуска преяждане, тъй като всеки излишък може да доведе до наддаване на тегло. 

В 14 лунен ден, след 18:55ч се препоръчва да се яде само прясно приготвена храна. Противопоказано да се ядат храни от заведения за бързо хранене, да се приготвя храна от полуфабрикати, да се ползват много подправки, много мазни храни и силно се препоръчва да се намали количеството сладкиши.

Можете да ядете солени храни, месни продукти, домашни млечни продукти. Основният продукт днес са бадемите. Особено полезни са след сухо изпичане.

ДЯВОЛСКО ПИЛЕ

Продукти: 1,2 кг цяло пиле, 2 скилидки чесън, смлени, 2 пресни червени люти чушки, 4 супени лъжици екстра върджин зехтин, 1 супена лъжица сладък или лют червен пипер (на вкус), 1 стрък пресен розмарин, смлян черен пипер, сол на вкус. Може да добавите сок или кора от лимон, салвия или други ароматни билки.

Приготвяне: Измийте пилето под студена течаща вода и го подсушете с кухненска хартия. Разполовете го по коремчето, отваряйки го като пеперуда. Друга възможност е да го нарежете на четвъртинки за по-бързо и по-равномерно готвене.

В голяма купа смесете смлян чесън, нарязани люти чушки, зехтин, сол, черен и червен пипер. Покрийте пилето изцяло с тази смес, като използвате ръцете си (масажирайте месото) или използвайте четка. Оставете пилето да се маринова поне 1 час в хладилник.

След това време поставете пилето върху решетка, която сте поставили в тава за печене. Печете на 160°C в статичен режим за 30 минути. След това увеличете температурата до 180°C и продължете още 20 минути. През последните 5 минути вдигнете температурата до 200°C.

Важни съвети: Не набождайте месото, докато го поливате с марината, то ще изгуби всичките си вътрешни сокове. Освен това не прекалявайте със солта : ако използвате правилните аромати, не е необходимо. Нарича се Дяволско пиле заради цвета и лютивината.

В часовете на Сатурн е добре да се избягва приемане на храна, пиене и лекарства. За този ден са от 02:11 до 02:54ч; от 08:21 до 09:38ч; от 17:17 до 18:34ч и от 00:01 до 00:44 за България. За чужбина прибавете или извадете часовата разлика.

 


Последвайте ни в Google News

 

Етикети хранене, диета
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати